ZORGGROEN op maat

Terreininrichting bij zorginstellingen vraagt maatwerk. Wij ontwerpen vanuit onze betrokkenheid met zowel zorgbehoevenden, verzorgend personeel als bezoekers. Voor dit soort projecten is onze ruime ervaring en vakkennis een pre, maar bovenal draait het om inlevingsvermogen. Wij maken plannen in samenspraak en zijn bereid onze kennis te verdiepen door te luisteren naar de gebruikers.

Loading image. Please wait

opdrachtgever

ontwerp

realisatie

Vlietland Ziekenhuis

2015-2016

2015-2019

Onderhoudsvisie: meer ecologie bij ziekenhuis

Dat een recent aangelegd ziekenhuisterrein na zo´n 7 jaar al toe is aan een visie op het onderhoud lijkt een beetje extreem, maar is dat in het geheel niet. Misschien moet dat wel vaker gebeuren bij tuinen: een onderhoudsplan na een aantal jaren bijstellen, de doelen duidelijk maken. Na de eerste kinderziekten is namelijk pas echt duidelijk waar de kwaliteiten en de pijnpunten liggen in het terrein. In dit geval hebben we te maken met een terrein dat veel verzakt bij de gevel, waar na heftige regenbuien veel water blijft staan in het gazon, een terrein dat ruim en lekker groen is. Van der Tol heeft HOLLANDSGROEN gevraagd mee te denken over een onderhoudsvisie voor de komende jaren. Hoe beperken we de onderhoudskosten, wat moet netjes en wat niet, zijn er kansen voor meer natuur, kunnen vakken kleurig en toch onderhoudsvriendelijker ingericht? Vragen waar we gezamenlijk een antwoord op hebben gevonden.
En wat is er mooier dan de knelpunten om te vormen tot iets moois? Natte plekken worden extra uitgediept waardoor ecologische waarden een kans krijgen. Een spannend pad tussen de poelen door maakt bovendien een bezoekje aan het ziekenhuis leuker, voor jong en oud. Een deel van het gras gaan we omvormen, gewoon door minder te maaien en ook langs de oever creëren we kansen voor natuur. Er komen borden met informatie en spelregels. Educatie en plezier gaan hand in hand.