ZORGGROEN op maat

Terreininrichting bij zorginstellingen vraagt maatwerk. Wij ontwerpen vanuit onze betrokkenheid met zowel zorgbehoevenden, verzorgend personeel als bezoekers. Voor dit soort projecten is onze ruime ervaring en vakkennis een pre, maar bovenal draait het om inlevingsvermogen. Wij maken plannen in samenspraak en zijn bereid onze kennis te verdiepen door te luisteren naar de gebruikers.

Loading image. Please wait

opdrachtgever

ontwerp

realisatie

De Waerden

2014-2015

-

Renovatie tuin woonzorgcomplex te Alkmaar

Alkerhoef is een kleinschalig wooncomplex voor ouderen met een beperking. Het gebouw is onlangs gerenoveerd, maar ook de tuininrichting is sterk gedateerd en behoeft een grondige opknapbeurt. Daarbij zou een bestaande schuur kunnen worden verplaatst om ruimte te krijgen voor een groot terras.

We hebben twee voorstellen gemaakt: een variant met de bestaande schuur (verplaatst) en een variant met een nieuwe schuur. In beide varianten ontstaat er ruimte voor een ruim, omsloten terras. Het traditioneel ogende gazon aan de voorzijde wordt vervangen door kleurrijke vaste planten (maaibaar en daardoor niet kostenverhogend in onderhoud). Zo ontstaat een bijzondere tuin, een pareltje voor de buurt en wellicht een stimulans tot contact met buurtbewoners.