ZORGGROEN op maat

Terreininrichting bij zorginstellingen vraagt maatwerk. Wij ontwerpen vanuit onze betrokkenheid met zowel zorgbehoevenden, verzorgend personeel als bezoekers. Voor dit soort projecten is onze ruime ervaring en vakkennis een pre, maar bovenal draait het om inlevingsvermogen. Wij maken plannen in samenspraak en zijn bereid onze kennis te verdiepen door te luisteren naar de gebruikers.

Loading image. Please wait

opdrachtgever

ontwerp

realisatie

Gemeente Uithoorn

2013

2013

Entree algemene begraafplaats, Uithoorn

De gemeente Uithoorn wilde de entree van de gemeentelijke begraafplaats een prominenter aanzien geven. In de bestaande situatie werd deze namelijk gedomineerd door een crematoriumgebouw (van particuliere begrafenisondernemer). De begraafplaats zelf kwam over als een achtertuin bij dit gebouw.
De entree is ruimer en overzichtelijker gemaakt door hekken en poorten te verwijderen en heesters te vervangen door gras. Een talud van een grafveld is deels afgegraven om meer zicht te krijgen op de begraafplaats, in het bijzonder op de fraaie urnentuin met pergola.
Bovendien is de naam van de begraafplaats is in grote, wit gecoate metalen letters in het gras geplaatst, net zoals een willekeurig bedrijf dat bij wijze van reclame zou doen.