WERKGROEN dat werkt

Bij een bedrijventerrein of in een kantoortuin gaat het om het ontwerpen van een logisch en goed functionerende plek. Een goede terreininrichting kan het visitekaartje zijn voor een bedrijf en kan bijdragen aan gezondheid en ontspanning voor het personeel. Bovendien lenen bedrijventerreinen zich vaak goed voor bijzondere oplossingen, zoals begroeide daken, gevels en voorzieningen voor bijvoorbeeld hemelwateropvang. Gebleken is dat dit effectief besparingen oplevert.

Loading image. Please wait

opdrachtgever

ontwerp

realisatie

prijsvraag

2017

niet uitgevoerd, 2e plaats

 

Hullenbergweg kantoortuin Amsterdam

Het pand Hullenberg 81-135 ligt in een bedrijvenzone in Amsterdam Zuidoost, waar het stadsbestuur aanstuurt op vernieuwing. Doel is een mix van werken en wonen, meer levendigheid, meer interactie. Daarbij past dat kantoorgebouwen zich openen naar het openbare gebied toe.
HOLLANDSGROEN ontwierp een tuin die zich meer opent door het weghalen van een muur en het verbreden van een trap. De tuin zelf werd in het plan veel weelderig ingericht: minder parkeren, meer beplanting en meer zitplekken. En veel aandacht voor hergebruik van bestaande materialen, regenwater-afkoppeling en biodiversiteit. Het plan kreeg de 2e plek.