WERKGROEN dat werkt

Bij een bedrijventerrein of in een kantoortuin gaat het om het ontwerpen van een logisch en goed functionerende plek. Een goede terreininrichting kan het visitekaartje zijn voor een bedrijf en kan bijdragen aan gezondheid en ontspanning voor het personeel. Bovendien lenen bedrijventerreinen zich vaak goed voor bijzondere oplossingen, zoals begroeide daken, gevels en voorzieningen voor bijvoorbeeld hemelwateropvang. Gebleken is dat dit effectief besparingen oplevert.

Loading image. Please wait

opdrachtgever

ontwerp

realisatie

Landelijke restaurant keten

2012

 -

 

Eetbare daktuin, landelijke restaurant keten

Concept “eetbare daktuin”: verleiding, herkenning en beleving.
Mensen verleiden en in aanraking brengen met het buitengevoel van de landelijke restaurantketen door herkenbare elementen zowel buiten als binnen. De beleving moet meer dan een eenmalige ervaring worden. Op elke locatie komen een aantal herkenbare onderdelen als basis en enkele ingrediënten waaruit gekozen kan worden om de basis te versterken, afhankelijk van de situatie en de mogelijkheden.

Basis inrichting:
Verleiden door bijv. een kas in zicht te plaatsen. Herkenning door bijv. wilgentenen bakken, karakteristieke houten bakken, standaard maatvoering en meubilair, gemaakt in sociale werkplaats.
Extra elementen:
Beleving begint zodra de tastzinnen worden aangesproken (munt naast bank). Een stevige fruitboom, (sfeer bepalend), pergola met hangend fruit (aardbeien, druiven), groene kruidenwand tegen een gevel of zelfs kippen (horen).