PRIVÉGROEN met thuisgevoel

Je thuis voelen in een tuin is het mooiste cadeau dat een tuinarchitect kan geven. De tuin moet niet alleen aansluiten op het huis en de omgeving, maar ook passen als een maatpak bij de gebruikers. Wij schetsen met passie de mogelijkheden voor een goed maatpak. Beplanting bepaalt in grote mate de sfeer. Beplanting moet zich ontwikkelen en wisselt met de seizoenen. Wij hebben de kennis en vaardigheden om deze punten adequaat te adviseren.

Loading image. Please wait
é

opdrachtgever

ontwerp

realisatie

Particulier

2014

2014

Bostuin, Bennebroek

Nog één keer een huis bouwen en inrichten met een nieuwe tuin erbij, dat was de wens. Het basisplan voor de tuin maakten de opdrachtgevers zelf. Hollandsgroen vertaalde dat naar een tuin die zowel bij het huis als de locatie past. Het is een rustige bostuin geworden met rododendrons, Japanse esdoorns en veel bodembedekkers. Daartussen groeien varens en stinseplanten, onder meer krokus en sneeuwroem.
Alleen bij het zonnige terras, grenzend aan de keuken, heeft de tuin een andere sfeer gekregen. Hier mogen straks bloemen en siergrassen de show stelen. Net als in het stukje vlakbij de keuken waar in het beplantingsplan ruimte is open gelaten voor eigen invulling.
Betrokkenheid van de opdrachtgevers maakt dit project persoonlijk. Samen met de ontwerper hebben ze beplanting, veelal in grote maten, uitgezocht en stil gestaan bij de materiaalkeuze. Tijdens het plantwerk zijn de solitairen zo neergezet dat optimaal zicht vanuit het huis is gegarandeerd, ook hierin is meegedacht.