PRIVÉGROEN met thuisgevoel

Je thuis voelen in een tuin is het mooiste cadeau dat een tuinarchitect kan geven. De tuin moet niet alleen aansluiten op het huis en de omgeving, maar ook passen als een maatpak bij de gebruikers. Wij schetsen met passie de mogelijkheden voor een goed maatpak. Beplanting bepaalt in grote mate de sfeer. Beplanting moet zich ontwikkelen en wisselt met de seizoenen. Wij hebben de kennis en vaardigheden om deze punten adequaat te adviseren.

Loading image. Please wait

opdrachtgever

ontwerp

realisatie

Particulier

vanaf 2012

vanaf 2013

Omsloten tuin en boomgaard, Blaricum

Een tuin met twee gezichten, in het hart van Blaricum.

De voortuin wordt omringd door lage hagen, is landschappelijk ingericht met fruitbomen en een bloemenweide met gemaaide paden. Dit tuindeel en is geïnspireerd op het romantisch verlangen onder de fruitbomen te kunnen eten met vrienden en familie. Wilgenpoefs rond de fruitbomen voorzien in de behoefte van een klein moment vertoeven in de appelgaard, ipv aan een gedekte tafel.

De achtertuin is een tuin omsloten door hoge hagen, met bestaand reliëf en grote eiken, met een keur aan plantsoorten en tegelijkertijd met veel rustgevend groen. Dit tuindeel is subtieler, netter en vooral heel privé.

Beide tuindelen zijn zoveel mogelijk ontworpen binnen het al aanwezige kader van bestrating en hagen en met zoveel mogelijk hergebruik van materialen (bijvoorbeeld het stapelmuurtje is deels gemaakt van bestrating die over was). Diezelfde hagen zorgen voor continuïteit, zodat deze tuin met twee gezichten toch een eenheid is.