PRIVÉGROEN met thuisgevoel

Je thuis voelen in een tuin is het mooiste cadeau dat een tuinarchitect kan geven. De tuin moet niet alleen aansluiten op het huis en de omgeving, maar ook passen als een maatpak bij de gebruikers. Wij schetsen met passie de mogelijkheden voor een goed maatpak. Beplanting bepaalt in grote mate de sfeer. Beplanting moet zich ontwikkelen en wisselt met de seizoenen. Wij hebben de kennis en vaardigheden om deze punten adequaat te adviseren.

Loading image. Please wait

opdrachtgever

ontwerp

realisatie

Particulier

2014

2014

Privétuin, Amsterdam

In het laagst gelegen stukje van Amsterdam, Watergraafsmeer (de naam zegt het al) zijn vrijstaande woningen gebouwd aan het water. Een hiervan heeft een bijzondere natuurlijke invulling, waar de eigenaar heel veel liefde voor alles wat groeit en bloeit laat zien, heeft HOLLANDSGROEN nog een bijzondere toevoeging gedaan. De aanleiding van alles was duurzaamheid en toekomstbestendigheid, met name de toename van piekbuien waar we steeds meer mee te maken krijgen.


Het concept van “orgelpijpen” in de tuin is ontstaan uit een combinatie van wensen:

Het is een kunstwerk van rioleringsbuizen geworden, letterlijk en figuurlijk.


Ter plaatse van de voormalige jeu-de-boules-baan in de voortuin, is een prairietuintje gekomen (beplantingskeuze aangepast aan de ondergrond).


Het nieuwe terras aan het water is een vlonder geworden van duurzaam verduurzaamd hout Accoya (met azijn verduurzaamd) en de beschoeiing van gerecycled kunststof (om nooit meer te vervangen).


De keuze voor de verharding 50x10 in wildverband de specifieke wens van de opdrachtgever geweest, als uitgangspunt. Zo min mogelijk verharding, alleen daar waar nodig.


https://rainproof.nl/een-regentuin-watergraafsmeer