Opdrachtgever Van der Tol B.V.
Locatie Tt. Vasumweg Amsterdam
Project Daktuinen
Ontwerp en beplantingsplan 2020-2022
Realisatie 2021
Projectpartner Furns, voor al het staalwerk
HET DOK - TT VASUMWEG

In het NDSM haventerrein ontstaat een nieuw woongebied met een rijke afwisseling van scheepswerven, kades, creatieve broedplaatsen en nieuwe woongebouwen. Het door de Architekten Cie. ontworpen wooncomplex Het Dok is een stevig gebouw met 3 woontorens. Op de daken tussen de woontorens heeft HollandsGroen 2 grote gebruiksdaken ontworpen.

Aan de ene kant een rustige tuin, Quiet Garden, waar ingetogen groene meubels bewoners uitnodigen tot rust en kalmte. De bochtige lijnen creëren rustige hoekjes omgeven door groen met een waterbassin als centraal element. De andere tuin hebben we de Fun Garden genoemd, een vrolijke tuin doorspekt met rode elementen. Er is een pergola, sportuitrusting voor volwassenen en volop speelelementen voor kinderen. Het is een plek waar de bewoners actief samen kunnen zijn.

De beplanting in beide tuinen weerspiegelt deze verschillende sferen met het kleurenpalet, de seizoenseffecten en de benodigde openheid/afsluiting. De tuinen voorzien in een ruimte voor de bewoners waar ze een scala aan activiteiten kunnen ontplooien, van rustig lezen tot sporten en tuinieren. Maar het is ook ontworpen als leefgebied voor vogels en insecten met een verscheidenheid aan nectarrijke planten en bomen en geïntegreerde vogelnesten.

Previous Next