Visie

Visie

HOLLANDSGROEN ziet zich zelf als bemiddelaar tussen mens, architectuur en natuur.

Het vormgeven van een duurzame leefomgeving waar mensen zich prettig en veilig voelen is onze ambitie. De mens is daarom altijd het vertrekpunt in onze ontwerpen en de natuur de rode draad. Wij werken aan projecten op verschillende schaalniveau´s van groot tot klein, vaak in een hoogstedelijke omgeving met oog voor klimaatadaptatie en biodiversiteit.

Veel aandacht gaat uit naar details en de onderscheidende toepassing van beplanting. Beplanting op daken en aan gevels is onze specialiteit.

Een kostendeskundige kijkt gedurende het ontwerpproces over onze schouder mee. We maken plannen die daardoor praktisch zijn en een sterke focus hebben op het beschikbare budget voor aanleg en onderhoud.

Team

Team

Hollandsgroen ontwerpt in teamverband. De uiteenlopende disciplines en specifieke kennis en ervaring van elk teamlid garandeert een creatieve kruisbestuiving en altijd professionele en verrassende ontwerpen. Vaak werken we nauw samen met (landschaps-)architecten en andere specialisten die bij het project betrokken zijn. Tijdens inspirerende overlegmomenten komen karakter, sfeer, uitdagingen, analyses en oplossingen aan de orde. We maken in dit proces continu de terugkoppeling met de praktijk van gebruikers, beheerders en technisch specialisten. We luisteren goed naar onze opdrachtgevers en nemen hen mee in de zoektocht naar het allerbeste plan voor hun locatie. Het delen van ons enthousiasme voor een groene en gezonde stad is daarbij leidend.

ROB FRANKEN
DIRECTEUR

ANNEMIEKE LANGENDOEN
LANDSCHAPSONTWERPER

AMINA MNIF
ARCHITECT & LANDSCHAPSARCHITECT

PAULINE DINJENS
LANDSCHAPSONTWERPER

PIETER VAN DEN TOL
LANDSCHAPSONTWERPER

HOLLANDSGROEN
LUTKEMEERWEG 328
1067 TH AMSTERDAM
+31 20 6677790

facebook linkedin linkedin